woensdag 15 december 2010

Brainstorm verslag

We hebben in de les een brainstorm sessie gehouden. We hebben onszelf de vraag gesteld: Hoe kunnen we het museum leuker maken voor de jeugd?
Tijdens de brainstorm zijn er veel dingen naar boven gekomen, dit was wat we hebben verzonnen, maar dan iets verder uit gewerkt:
- We moeten gebruik gaan maken van social networks: Hyves, Twitter en Facebook
- Ook location based, zoals Places van Facebook.
- we zouden de bezoekers de mogelijkheid kunnen geven om hun vaarbewijs te halen in het museum. Dan kunnen door het museum heen vragen met antwoorden plaatsen die je moet weten voor het behalen van je vaarbewijs.
- Er moet meer interactie komen.
- Het museum zou zeilkampen kunnen organiseren.
- Iets met piraten gaan doen, of actuele piraten films, zoals Pirates of the Caribean.
- Piraten maar dan modern, dus de marine.
- De gebruiksvoorwerpen in het museum moeten ook echt gebruikt kunnen worden. Zodat de bezoekers iets kunnen doen, en de werking beter snappen en de voorwerpen ook echt in actie kunnen zien.
- We moeten een spel maken dat gespeeld kan worden in het museum, dit zou eventueel op de website verder gespeeld kunnen worden.
- De winnaar van het spel zou ook een gratis dagkaart kunnen winnen of iets dergelijks, zodat hij/zij terug komt.
- Met Augmented Reality zouden we de omgeving "tot leven" kunnen wekken. De voorwerpen laten bewegen en dergelijke. En mensen rond laten lopen.
- Bij de ingang een bril kunnen huren/lenen om de Augmented Reality te zien.
- Het museum een rondleiding geven in AR. En een Thema mee geven. Die je aan het begin kan kiezen, of die seizoensgebonden is.
- De rondleiding kan dan ook in de vorm van een verhaal, zodat je naar bepaalde museumstukken wordt gestuurd door de rond leider. Zodat het net lijkt of de bezoeker in het verhaal speelt.
- "I like" buttons in het museum maken, zodat de bezoekers kunnen aangeven dat ze het museum leuk vinden, waardoor de vrienden van de bezoeker ook over het museum te horen krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten